Fotbollslivet.se — sajten som lyfter fram unga fotbollsspelare
Upphovsrätt: Fotbollslivet.se
Inlägg
Fotbollslivet.se — sajten som lyfter fram unga fotbollsspelare
Sajten Fotbollslivet.se var hobbyprojektet, för och med ungdomsspelare, som startades av Tanne Nelson under sommaren 2017. Sedan två år tillbaka har lillebror Darren, i dag 17 år, tagit över och lyft sajten till nya nivåer. Han har bland annat gjort stor succé på sociala medier. - Syftet är att ge alla ungdomar en plattform där de blir sedda, oavsett om du är akademispelare eller inte, säger Darren Nelson.

Darren Nelson fick tidigt ett fotbollsintresse då hans äldre bror Tanne var tränare i Vasalunds IF. Han fick följa med på träningar och matcher redan från tre års ålder och spelade själv fotboll för Vasalunds IF mellan 2009 och 2012. Idag bevakar han matcher och turneringar, framför allt inom ungdomsfotboll och uppdaterar sajten Fotbollslivet.se kontinuerligt med egna foton och intervjuer med fotbollsspelare. Darren är dessutom väldigt aktiv på sociala medier och allra störst är Fotbollslivet.se på Instagram där kontot har över 14 000 följare.

 

Vad är roligast med att driva Fotbollslivet.se?
Att intervjua fotbollsspelare om hur det gick till när de började spela fotboll eller varför de spelar för ett visst lag till exempel. Det är också roligt att fotografera spelarna och sedan kunna dela bilderna med dem. Det är alltid väldigt uppskattat.

Vilket är ditt drömreportage?
Det skulle vara en cool upplevelse och en dröm att få träffa och att intervjua Lionel Messi med helt unika frågor. 

Vad kan du ge för tips till ungdomar som vill starta en liknande sajt?
Bestäm dig innan för vad du vill göra med sajten och hur du ska göra det. Sen följer du den planen så gott det går, man måste förstå att det tar tid att bygga upp något bra. Det gäller att ha tålamod!

Vad är ditt syfte och mål med Fotbollslivet.se
Syftet är att ge alla ungdomar en plattform där de blir sedda, oavsett om du är akademispelare eller inte. Jag vill lyfta så många ungdomar som möjligt för att stötta dem i deras idrottande. Det är också viktigt att kunna ge mina följare ett innehåll som de tycker är intressant. I framtiden vill jag bevaka fler matcher och turneringar än idag där jag även kan intervjua ännu fler spelare.

Varför samarbetar du med Sponsringonline?
Jag har träffat många olika företag för att prata om eventuella samarbeten, men jag valde Sponsringonline för att de jobbar med rätt saker. Sponsringonline riktar sig till ideella föreningar, har ett genuint intresse för att stötta barn- och ungdomsidrott och förstår mina framtidsplaner för Fotbollslivet.se. De visade redan i början av vårt samarbete ett stort engagemang för Fotbollslivet.se och vill tillsammans med oss göra bra saker för ungdomsfotbollen.

Kommentera
0 Kommentarer
loading...