Skinkcupen 2018
Upphovsrätt: Eva Lennrud
Inlägg
Skinkcupen 2018
Skinkcupen, en ungefärligen 30 årig tradition gick av stapeln den 26:e december i Sturehallen i Arboga.

Det var någon gång i mitten av 1980 talet strax efter att Arboga badminton klubb bildats som man för första gången startade skinkcupen. En badmintontävling i nöjets tecken där ungdomar tillsammans med sina föräldrar kan spela och ha kul. När dagen sedan är slut så lottas en julskinka ut till de deltagande. Sedan dess har åren gått men skinkan bestått. Varje år har en cup anordnats och varje år har en skinka lottats ut. Årets omgång lockade 8 par till start i åldrar från cirka 7 år upp till yngre tonåren med föräldrar i varierande kunskapsnivåer både på föräldrasidan och på barnsidan. Men så är det också charmen med tävlingen att man skall kunna mötas, spela och umgås utan att det blir allt för blodigt allvar varken som barn eller förälder. Årets lyckliga vinnare av julskinkan blev Thomas och Viktor vilka även vart vinnare av den ena tävlingsgruppen.

När undertecknade själv spelade tillsammans med mina föräldrar i tidigare ungdom så förvånades man över alla stånk och pust från föräldrarna. Nu som mer rutinerad (soffpotatis) så förvånas man mer över att de överlevde. Så en eloge till alla äldre idrottare och framför allt de som tar sig en roll som tränare till alla yngre.

Och för oss övriga väntar en smärtsam morgondag men resan dithän har varit underbart rolig. Så om du som senior funderar på att börja idrotta, sluta fundera och gör slag i saken, du kommer att få tusenfalt tillbaka.

Kommentera
0 Kommentarer
loading...