De föreningar eller enskilda lag som registrerar en profil hos oss, kan sedan logga in här.
Då händer flera bra, lönsamma och spännande saker.
Så börja med att registrera en profil! Kom igång här!
En av Annas egna favoriter på grillen är ananas.
- Det är fantastiskt gott och en perfekt avslutning på en grill-middag. Det söta från frukten i kombination med grill-smaken är en riktig höjdare till maten, men också som efterrätt med exempelvis lite glass, säger hon.
Vad vi kommer att grilla i sommar är givetvis en fråga om tycke om smak. Många har egna hemliga marinader för att få fram sin personliga smak på köttet. Men en tydlig trend är att vi vill grilla mer frukt och grönt. Dessutom anar Anna också en liten retro-trend. För flintasteken som varit borta några år blir allt populärare.
Flintan gör comeback
- Det märkte vi av redan förra sommaren, då sålde vi allt mer flintastek igen. Vi får se om det intresset håller i sig också i år.
Anna är själv förtjust i det kött som säljs i den nya förpackningen skinpack.
- Skinpack gör köttet mörare och det får dubbelt så lång hållbarhet i förpackningen. Vi kommer successivt att byta till den nya förpackningen på det mesta av vårt kött. Det är en smart förpackning som ökar kvalitén på köttet och minskar matsvinnet tack vare den förlängda hållbarheten. Men precis som för allt annat kött så gäller att det är som mörast ju närmare det är ”bäst-före”-datumet.
Använd locket
Får Anna välja helt fritt lägger hon själv helst en ryggbiff med kappa på grillen. Och hon krånglar inte till det i onödan.
- Jag tycker att ryggbiffen blir bäst med peppar och salt. Till det äter jag gärna en gräddig potatisgratäng eller rostad färskpotatis. Eller grillade grönsaker och rotfrukter – jag gillar palsternacka, lök och majskolv på grillen – och min nya favorit Bearnaise Parisienne från Erik Lallerstedts. Vi får hoppas att den såsen har kommit för att stanna, fortsätter Anna.
För den som inte är så van att grilla har Anna två råd:
- Köttet ska vara rumstempererat när man lägger det på grillen. Och har man ett lock ska man definitivt våga använda det. Lägg på locket och öppna spjället, då dämpar du värmen. Du minskar risken att det ska börja brinna när du grillar och du får ett mycket saftigare kött.
- Och gör det enkelt för dig vid grillen när du har gäster. Visst är maten viktig, men det är minst lika viktigt att du hinner umgås med din familj och dina vänner.
Bildtext: För Anna Bromeé på ICA Maxi i Motala är skinpack den stora köttnyheten i år. ”Det är en riktigt smart förpackning som ökar kvalitén på köttet och minskar matsvinnet tack vare den förlängda hållbarheten”, säger hon.