De föreningar eller enskilda lag som registrerar en profil hos oss, kan sedan logga in här.
Då händer flera bra, lönsamma och spännande saker.
Så börja med att registrera en profil! Kom igång här!
Den som tränar hårt behöver tänka på att få i sig tillräckligt med kolhydrater, fett och proteiner för att kroppen ska orka. Elitserielaget IFK Motala kör sex tuffa pass i veckan, något som kräver rejält med påfyllnad i depåerna.
– Jag behöver äta mer än jag får i mig, säger liberon Olle Nordlund. Jag märker stor skillnad om jag äter ordentligt, då har jag lite extra energi. Om jag inte har ätit bra så tar jag slut snabbare.
60 matlådor i veckan
Och vem är bättre skickad att lära en bandyspelare laga bra mat än Maxis egen kock Patrik Karlsson-Jivegård. Patrik lagar 60 matlådor i veckan till bandykillarna och vet vad en hårt tränande bandyspelare behöver.
– Kosten är oerhört viktig, säger han. Det är ju kroppens bränsle. Den som tränar hårt bör äta två lagade mål mat om dagen. Man ska tänka på att få i sig mycket grönsaker och även kolhydrater, de ger bra energi. Protein är viktigt för att bygga upp musklerna.
På dagens meny står pasta med rökt lax och svartkål. Bra och snabblagad mat efter en träning. Men det visar sig snabbt att det kanske inte är det bästa valet. Olle Nordlund äter inte fisk.
– Jag fiskar massor men jag ger bort allt jag får upp, säger han och skrattar.
Men trots en skeptisk blick mot den rökta laxen, hugger Olle Nordlund snabbt tag i en kniv i Maxi-köket. Löken hackas snabbt och effektivt och sedan är det dags att skära bort de grova stjälkarna från svartkålsbladen.
– Det är bra att förbereda allt innan man börjar med själva stekandet, säger Patrik Karlsson-Jivegård. Då blir det inte lika stressigt när man sätter igång
Ett annat misstag många gör är att börja steka i för kall panna. Pannan ska ryka innan man häller i oljan.
Olle Nordlund svettar löken innan han lägger i svartkålen och fräser allt ordentligt. I en annan kastrull kokar han upp crème fraiche, vatten och buljongtärning och reder av med Maizena medan han vispar hela tiden.
– Nu händer det grejer, säger han med en nöjd min när såsen tjocknar till.
Tillsammans med lite pressad citron åker laxen i såsen och därefter de frästa grönsakerna. Samtidigt har pastan kokat klart och det är dags att lägga upp maten. Lite rivet citronskal och några rödbetsgroddar på toppen gör att det blir en aptitlig tallrik.
– Att lägga upp maten snyggt är viktigt, säger Patrik. Vi äter ju med ögonen också. En pasta kan man gärna bygga lite på höjden. Och så något färgglatt som gör att det ser läckert ut.
Och faktum är att den egna laxpastan gick hem hos IFK-liberon, trots att han egentligen inte äter fisk.
– Det var ju riktigt gott, säger han. Fräscht med citronsmaken. Det här kan jag nog tänka mig att laga och bjuda min sambo på!
PASTA MED RÖKT LAX, GRÖNKÅL OCH KÖRVEL INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER
• 500 g färsk fettuccine
• 1 gul lök
• 200 g svartkål
• 1 msk olja
• salt och peppar
• 1/2 grönsaksbuljongtärning
• 4 dl vatten
• 2 dl crème fraiche
• 1 msk majsstärkelse
• 1 citron
• 1/2 kruka körvel
• 400 g kallrökt lax
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
2. Skala och skiva löken. Ansa och strimla kålen.
3. Fräs lök och kål i oljan i en stekpanna.
Salta och peppra.
4. Blanda smulad buljongtärning, vatten, crème fraiche och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Sjud cirka 5 minuter.
5. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
Smaka av såsen med citronsaften, salt och peppar.
Vänd ner lök och kål.
6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
7. Hacka körveln grovt och blanda med citronskalet.
8. Blanda pastan med kålsåsen och servera med laxen.
Toppa med körvelhacket.