Nu ökar ICA Maxi i Motala tempot i sitt hållbarhetsarbete.
Upphovsrätt: ICA Maxi Stormarknad Motala
Inlägg
Nu ökar ICA Maxi i Motala tempot i sitt hållbarhetsarbete.
Som den ledande livsmedelsbutiken i Motala är det viktigt för oss att vara hållbara i det vi gör. Vi vill hjälpa våra kunder att göra bra val, att handla mer ekologiskt, hälsosamt, miljösmart och svenskt, säger handlaren Willy Jernberg.

ICA Maxi i Motala har länge haft ett stort engagemang i både människor och miljö. Det har handlat om allt från klimatsmarta energilösningar till att stötta barn och ungas fritidsliv i Motala. Nu ökar ICA Maxi tempot i det arbetet. Butiken kallar sitt initiativ för ”I täten för nästa generation”.
– Med ”I täten för nästa generation” försöker vi utgå från vilka behov nästa generation har och möta deras krav på både mat och engagemang, fortsätter Willy.

En del av arbetet är en ökad satsning på vegetarisk och vegansk mat. Förra året uppgav en tredjedel av ungdomarna mellan 15 och 24 år i undersökningen Ungdomsbarometern att de ser sig som ”vegovänner”, det vill säga vegetarianer, flexitarianer eller veganer.
– Var tredje svarade att de helst äter svenskproducerad mat, var femte att de helst äter ekologiskt och var sjunde att de väljer närproducerat. Vi ska ha ett oslagbart sortiment på frukt, grönt, vegetariskt och veganskt – och vi tänker fortsätta driva på den utvecklingen. Där ingår också att vi ska ha ett brett sortiment av lokalt producerad mat.

En viktig del i initiativet ”I täten för nästa generation” handlar om att minimera butikens miljöpåverkan genom klimatsmarta investeringar.
– En annan del är smarta digitala lösningar för att förenkla tillvaron i en stressad vardag. Vi vet att vi inte kan göra allt. Men vi kan göra det här.

Kommentera
0 Kommentarer
loading...